Google oglaševanje

Google oglasi


Res je, le redkokatero podjetje ali organizacija si dandanes upa zamuditi oglaševanje na Googlu. Z impresivno statistiko dosega, raznolikimi digitalnimi kanali oglaševanja ter skoraj neskončnimi možnostmi segmentiranja ciljnih skupin in optimiziranja vsebine glede na rezultate, je Google oglaševanje nesporni vladar digitalnega marketinga.

GLOBALNI TRŽNI DELEŽ 90%

Google je vladar sodobnega spletnega sveta. Globalni tržni delež Googla je osupljivih 90 %. V Evropi je še nekaj odstotkov višji, samo v Sloveniji pa znaša denimo kar 97 %.

VEČ KOT 70.000 ISKANJ / SEKUNDO

Uporabniki spleta vsako sekundo prek Googla opravijo več kot 70,000 iskanj. Kar pomeni tudi več kot 6 milijard iskanj na dan. Vsak dan.

POPULARNOST LETNO NARAŠČA

Njegova popularnost pa le še narašča, in to iz leta v leto za približno 10-15 %. Škoda bi bilo zamuditi tako dobro priložnost za oglaševanje, kaj pravite? Google oglasi so tudi vaša pot do uspeha.

Google Ads

Spletna oglaševalska platforma Google Ads uporabnikom omogoča, da oglasne vsebine ob pravem času na pravem mestu pokažemo pravim ljudem – točno tistim, ki jih takšen oglas zanima. Pri tem pa lahko oglasne vsebine za različne skupine uporabnikov popolnoma prilagodimo, tako da je oglaševanje kar najbolj učinkovito.
Do orodij oglaševalske platforme Google Ads lahko dostopa vsak uporabnik interneta. Le redki pa znamo izkoristiti njen poln potencial in jo uporabljati najbolj učinkovito. Ustvariti in objaviti oglas na Googlovi platformi je relativno preprosto. Ustvariti in objaviti dober oglas, ki prinaša rezultate, pa je plod veliko trdega dela in veliko znanja.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Naši novi Google oglasi za vaš uspeh


Doseči najbolj učinkovito oglaševanje je naš glavni cilj. Našim naročnikom želimo s pomočjo oglaševanja na Googlu za nekajkrat izboljšati prodajne rezultate. V preteklih letih smo že velikokrat dokazali, da je to mogoče. Z različnimi naročniki, na različnih trgih, v različnih industrijah in tudi z zelo različnimi budžeti za oglaševanje.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Naši novi Google oglasi za vaš uspeh


Naši rezultati in referenceVečletne izkušnje v digitalnem marketingu, raznoliki projekti in vrhunska znanja, ki jih poseduje naša ekipa ambicioznih strokovnjakov za različna področja, nam omogočajo, da učinkovito zastavimo in izpeljemo vse vaše oglaševalske kampanje na Googlu. Pa naj gre za posamezen izdelek, blagovno znamko, storitve ali pa idejo.

CASE STUDY

PRIVE-71,28%

Strošek na
povpraševanje

+8,44%

CTR

+74,65%

Povprečno trajanje obiska

Skozi številne uspešne kampanje na slovenskem in mednarodnih trgih smo optimizirali proces ustvarjanja oglaševalskih akcij na spletu. Vsako posamezno kampanjo pa prilagodimo glede na naročnikove cilje in budžet, ciljne trge ter sam izdelek oziroma storitev.

Mnenja zadovoljnih strank

Najboljša promocija vsakega podjetja so zadovoljne stranke, česar se zavedamo tudi v podjetju AdStar. Le-te so središče naše pozornosti in smisel ter cilj našega delovanja, saj lahko zgolj z zadovoljnimi strankami dolgoročno sodelujemo in pišemo zgodbe o skupnem uspehu.

Rok Štifter

S pomočjo ekipe AdStar smo poleg slovenskega trga s spletno prodajo uspešno prodrli tudi na tuje trge. Ekipa AdStar vedno sledi oglaševalskim trendom, ki se hitro spreminjajo in gredo hkrati še korak naprej, saj nadgrajujejo in testirajo različne oglaševalske trike, ti pa se kažejo v odličnih rezultatih.

Direktor, ByRokko

Boris Vuk

Marketinška ekipa podjetja AdStar je zares fokusirana na rezultate njenih naročnikov in bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da zastavljene cilje tudi dosežejo. Najbolj mi je kot naročniku všeč redna komunikacija, saj zmeraj vem kaj se na njihovi strani dogaja in kakšni bodo njihovi naslednji koraki.

Direktor, Tibushop

Nejc Kosec

Z optimizacijo naše spletne strani, ki jo izvaja ekipa AdStar smo zelo zadovoljni, saj smo prisotni na prvih mestih, tako v tujini, kot tudi v Sloveniji. Optimizacija poteka na vseh ravneh, poleg tega se lotijo tudi lokalne optimizacije in optimizacije slik.

Vodja komerciale, Tehrol

ADSTAR GOOGLE OGLAŠEVANJE

Kako izpeljemo oglaševanje na Googlu?


Z naročniki se še pred začetkom uradne kampanje vedno radi osebno srečamo, da skupaj začrtamo optimalno pot. Takrat se spoznamo, predstavite nam izdelek ali storitev in opišete vaše cilje. Na podlagi tega sestavimo ekipo, ki bo zastavila in izpeljala vašo kampanjo z Google oglasi. Če tudi vi iščete strokovnjaka za Google oglaševanje, nas še danes pokličite na telefonsko številko 040 549 414 ali pa nam pišite. Podrobneje se bomo pogovorili o možnostih sodelovanja in odkrili najboljši način, da čim prej začnemo.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

ANALIZA
Naslednji korak je naša analiza konkurence, trgov in ključnih besed, ki so povezani z vašim izdelkom ali storitvijo. Cilj te analize je identificirati ključne segmente potencialnih kupcev, najbolj obetavne trge in najprimernejše ključne besede, na katere bomo ciljali z Google oglasi. Analizo izvajamo s pomočjo orodij, ki jih ponuja sam Google Ads ter drugimi relevantnimi statističnimi orodji in metodami.

Izdelava oglaševalske strategije
Na podlagi naročnikovih potreb in analize zastavimo oglaševalsko strategijo. Pri tem opredelimo relevantne segmente izbranih ciljnih trgov, izbrane oglaševalske kanale znotraj Googlove platforme in relevantne ključne besede, določimo časovni načrt, razporedimo sredstva, ki so na voljo, ter zastavimo osnovo oglasne kreative.

Priprava vsebin za oglaševanje na Googlu
V poplavi oglasnih sporočil sodobnega digitalnega sveta morajo vsebine izstopati – seveda tudi Google oglasi. Posebno pozornost posvečamo besedilu in dizajnu oglasov, vedno testiramo različne kreative ter trg z vso močjo napademo s tistimi najbolj uspešnimi. Oglasne vsebine tudi SEO optimiziramo, kar prinaša pomembno dodatno vrednost v zelo konkurenčnem svetu digitalnega marketinga.

ZAČETEK KAMPANJE
Začnemo počasi in temeljito testiramo različne pristope in kanale, ki so nam na voljo. To nam omogoča, da optimiziramo porabo stroškov in z dodeljenim budžetom do konca kampanje z Google oglasi dosežemo kar največ.

Spremljanje in analiza rezultatov
Rezultate oglasne kampanje spremljamo vsakodnevno in jih temeljito analiziramo z naprednimi statističnimi orodji. O vmesnih rezultatih, ki jih dosežemo z Google oglasi, redno komuniciramo tudi z naročniki.

Prilagoditev kampanje
Statistika nam hitro pokaže, kateri Google oglasi so bolj in kateri manj uspešni. Platforma Google Ads pa nam omogoča, da vse oglasne vsebine takoj prilagodimo odzivu trga in tako povečamo interes in stopnjo konverzije.

Zaključna analiza in načrt za delo naprej
Po zaključku kampanje najprej sami, nato pa še v sodelovanju z naročnikom temeljito analiziramo celoten potek kampanje. Popolna transparentnost je eno naših ključnih načel, poglobljena zaključna analiza pa nam omogoča, da naredimo uspešne načrte za nadaljnje oglaševanje.

Katere kanale nam ponuja oglaševanje na Googlu?


Najbolj znano je seveda oglaševanje na Googlovem spletnem iskalniku, ki pri rezultatih organskega iskanja na vrhu pokaže tudi relevantne plačane oglase. Tovrstnega oglaševanja se poslužujejo vsa podjetja, ki vlagajo v digitalni marketing. Statistika iskanja prek Googlovega iskalnika, ki smo jo z vami delili že v uvodu, je res impresivna in ponuja ogromen trg potencialnih kupcev. To pa še zdaleč ni edini kanal z velikim potencialom na Googlovi oglaševalski platformi …
YouTube je najbolj priljubljena platforma za deljenje video posnetkov na svetu. Vsak mesec ima več kot 2 milijardi aktivnih uporabnikov. Po nekaterih raziskavah ima kar več kot 75 % uporabnikov svoj račun na platformi YouTube. In vsak dan si ljudje na YouTubu ogledamo za več kot 1 milijardo ur video posnetkov.

Oglaševanje na Googlu je možno tudi v okviru Googlovega e-poštne storitve Gmail, ki po številu aktivnih uporabnikov ne zaostaja prav dosti za platformo YouTube. Aktivnih uporabnikov je namreč že približno 1,5 milijarde. Omenjenima platformama pa se v Googlovi spletni oglasni mreži pridružuje še 2 milijona drugih spletnih strani, ki skupaj tvorijo t. i. Google Display Network.

Ta nam omogoča, da oglase prikazujemo raznolikim ciljnim skupinam na različnih spletnih straneh. Google Display Network po ocenah dosega kar 90 % vseh uporabnikov interneta na svetu in je kot takšno seveda zares mogočno oglaševalsko orožje. Orožje, ki ga v zelo konkurenčnem sodobnem poslovnem okolju potrebujete tudi vi.

Google oglaševanje - FAQ

Kje bo viden moj oglas?

Googlovo omrežje je zelo široko in primerno za vse tipe oglaševanja. Oglasi se lahko prikazujejo med zadetki za iskane besede v Googlovem iskalniku in njegovih partnerjih, vizualne oglase lahko vidimo na Googlovih in ostalih straneh, ki imajo omogočen dostop do orodja Google AdSense. Na YouTubu ter pri Googlovih partnerjih z video vsebinami se lahko predvajajo in prikazujejo video oglasi in sicer pred, med in po video vsebinah. Oglasi se lahko prikazujejo tudi znotraj aplikacij in Gmail poštnega nabiralnika.

Ali plačam za prikaz ali za klik?

Kampanje se med seboj razlikujejo, prav tako tudi načini plačila za oglaševanje. Pri oglaševanju na iskalne nize velja plačilo za klik, medtem ko vizualno oglaševanje (GDN in YouTube) omogoča tako plačilo za klik kot tudi plačilo za 1.000 ogledov.

Urejeno imam SEO optimizacijo, zakaj potrebujem še Google Ads?

Pri večini iskanih ključnih besed se Google Ads še vedno pozicionira višje kot organski rezultat iskanja. To pomeni, da kljub prvi organski poziciji uporabniki najprej zagledajo vsebino, ki morda ni vaša. Druga prednost oglasov je prilagodljivost vsebine, ki jo oglas zajema, kar je mogoče spreminjati na dnevni ravni. Glede na raziskave je najpomembnejši razlog, zakaj uporabiti orodje Google Ads kljub vzpostavljeni optimizaciji SEO, pa je, da kombinacija rezultatov SEO in Google Ads med top pozicijami poveča učinkovitost obeh kanalov.

Kontaktirajte nas


V primeru, da imate projekt, ki ga želite "spraviti" na splet ali pa hrepenite po izboljšavi rezultatov svojih oglaševalskih kampanj, stopite v stik z našo ekipo 31. marketinških navdušencev.

  Adstar,
  digitalna agencija, d.o.o.


  AdStar je digitalna agencija, ki pomaga pri zagonu novih podjetij in uveljavljenim podjetjem pri doseganju trajnostne rasti. Potrebovali boste našo celotno storitev na vseh področjih, ki imajo največji vpliv na rast in prepoznavnost vašega podjetja.

  Brodišče 24a
  1236 Trzin

  040 549 414
  [email protected]

  Delovni čas:
  PON-PET od 08:00 do 16:00